Közlekedési baleset – Gépjárműkár

Közlekedési baleset - GépjárműkárAmennyiben Ön – akár belföldön, akár külföldön – vétlenül közlekedési balesetet szenvedett, a károkozó gépjármű felelősségbiztosítójánál kártérítést érvényesíthet.

A gépjárműkár fogalma alatt általában a javítási költségre, vagy totálkár esetén a gépjármű káridőponti értékének megtérítésére gondolunk. Ennél azonban Önt sokkal szélesebb körű kártérítés illeti meg (amennyiben az indokolt és igazolt költségként jelentkezik)! Csak néhány példát kiemelve: szállítási költség, bérgépjármű költsége ….

Azt gondolom, hogy minden károsultat megillet a jog, hogy teljes körűen érvényesítse kártérítési igényét. Ebben és a hatékony kárrendezésben számíthat a segítségemre. Amennyiben Ön megkezdte a kárrendezést, de a biztosító nem, vagy nem teljes körben térítette meg kárát, ebben az esetben is kérje biztosítási ügyvéd segítségét!

!TIPP

  • Mindig tartson gépkocsijában „kék-sárga” baleseti bejelentőt! (ebben tudják rögzíteni a baleset körülményeit, és azt, hogy ki ismeri el felelősségét a balesetért)
  • Amennyiben a felelősség kérdésében vita merül fel, hívjon rendőrt! A gépkocsikat ne mozdítsák el az ütközéskori helyzetből!
  • Készítsen minél több fényképfelvételt a helyszínen!