Egyéb biztosítások kárigényének érvényesítése

Egyéb biztosítások kárrendezéseFelelősségbiztosítás

Az életben előfordulhatnak olyan események, amikor Önt kártérítési felelősség terheli a magyar jogszabályok szerint (pl: kerékpárosként kárt okozott egy gépjárműben…, nem tisztította meg az irodája előtt található jeges járdát, és emiatt egy gyalogos megsérült…). Amennyiben Ön rendelkezik felelősségbiztosítással, úgy Ön helyett a biztosító áll helyt a károsulttal szemben.

Az általános felelősségbiztosítás mellett létezik szakmai felelősségbiztosítás (szakmai műhibából eredő károk megtérítése), munkáltatói felelősségbiztosítás, szolgáltatói felelősségbiztosítás. Külön is kiemelném a fuvarozói felelősségbiztosítást és a nemzetközi fuvarozói felelősségbiztosítást (CMR).

Élet-, és balesetbiztosítás

Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy balesetet szenved (pl: leesik a lépcsőn…). Amennyiben Ön rendelkezik balesetbiztosítással, a biztosító által meghatározott biztosítási szabályzatban foglalt feltételek alapján érvényesítheti igényét. Egy biztosítási ügyvéd segítségére lehet, ezen száraz jogi szövegezések értelmezésében.

A biztosítók ma már az Ön élethelyzetének és igényeinek megfelelő életbiztosítást kínálnak a hagyományos életbiztosítástól kezdve a befektetési egységhez kötött életbiztosításig (unit linked biztosítás). Az életbiztosítások kapcsán, kiváltképp az unit linked biztosítások kapcsán tanulmányozza át a biztosítási szerződési feltételeket, annak érdekében, hogy ne érje Önt váratlan meglepetés.

Amennyiben ilyen jellegű biztosítás kapcsán jogi tanácsra van szüksége, hívjon bizalommal!